Burse - Fonduri mutuale

Creditorii Oltchim extind perioada de reorganizare a activităţii companiei cu o perioadă de încă un an

Creditorii Oltchim extind perioada de reorganizare a...

Autor: Liviu Popescu

29.08.2016, 10:54 415

În şedinţa Adunării Creditorilor Oltchim (OLT), desfăşurată în data de 22 august, a fost aprobată solicitarea consorţiului de administrator judiciari de extindere a perioadei de organizare a activităţii Oltchim cu o perioadă de încă un an, se arată într-un document pe bursă.

Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT), companie cu capitalizare de 127 mil. lei aflată în insolvenţă din ianuarie 2013, este scos la vânzare pe bucăţi, prin nouă pachete de active, procesul de selecţie fiind estimat a se finaliza până la finele acestui an.

AT Kearney este firma consultantă pentru tranzacţie.

Combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea a realizat un profit net de 18,5 milioane lei (4,1 mil. euro) în primul semestru al acestui an şi vânzări nete mai mari cu aproape 4%, în sumă de 378 milioane lei (84 mil. euro).

În primul semestru al anului trecut, Oltchim a raportat vânzări nete de 364 milioane lei. Statul a încercat în mai multe rânduri privatizarea Oltchim, dar fără succes. La ultimul termen, din decembrie 2014, niciun investitor nu şi-a exprimat interesul să preia compania cu 2.000 de salariaţi. La începutul 2016, Oltchim a primit trei scrisori de intenţie pentru privatizare din partea unei companii din China şi a două din România, dar negocierile au eşuat. Compania este deţinută în proporţie de 54% de statul român şi în proporţie de 32,4% de PCC SE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO