Burse - Fonduri mutuale

Creşterea traficului în port a urcat de opt ori profitul Socep

Creşterea traficului în port a urcat de opt ori profitul Socep

Creşterea traficului în port a urcat de opt ori profitul Socep

Autor: Adrian Cojocar

01.08.2011, 00:05 890

Activitatea operatorului portuar Socep Constanţa (SOCP) s-ainten­si­ficat puternic în primele şase luni din acest an ca urmarea creşterii traficului în port cu 60%, potrivit reprezentanţilorcompaniei. În primele trei luni traficul a urcat cu circa 40%.

Avansul semnificativ al volumului de produse manevrate în portde către Socep a majorat de opt ori profitul opera­torului portuarîn primul se­mes­tru, care s-a ridicat la aproape 5,1 mil. lei (1,2mil. euro). În acelaşi interval din 2010 profitul Socep era denumai 626.000 de lei. Afacerile companiei s-au majorat totodată cu55,9% în primele şase luni şi au ajuns la aproape 30 mil. lei (7,2mil. euro).

Creşterea afacerilor a avut la bază volumul mai mare transportatde operatorul portuar la aproape toate categoriile de mărfuri.Astfel, traficul Socep de produse chimice de tip vrac a ur­cat înprimul semestru de peste două ori, cel de cereale s-a triplat,creşteri im­portante consemnând şi alte categorii de produse.

Volumul de produse la­minate manevrate în port deSocep a crescut de ase­me­nea de 2,5 ori, la 304.000 de tone.

Volumul total de măr­furi manipulate de opera­torul portuar aajuns în pri­mul semestru la 1,27 milioane de tone, cu 41,4% pes­tenivelul bugetat de conducere la începutul anului.

Daniel Linteş, directorul general al Socep Constanţa, a declaratîn urmă cu câteva luni că rezultatele operatorului vin încondiţiile în care a reuşit să fidelizeze mai mulţi clienţi foartemari din domeniul metalurgic, precum Tenaris, Alum, Alro.

El a mai spus că anul trecut transportul de ce­reale a fostfoarte redus, de unde şi creşte­rea im­portantă pe acest seg­mentdin 2011, iar în ca­zul produselor chimice avansul a venit mai cuseamă ca urmare a creş­terii importurilor.

Compania este con­trolată de oamenii de afa­ceri Ion şi NiculaeDuşu, care deţin indirect circa 44% din acţiu­nile Socep.Trans­port Trade Services deţine circa 14,1% din companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO