Burse - Fonduri mutuale

Creşteri pe bursele europene după delcinul major de săptămâna trecută

Creşteri pe bursele europene după delcinul major de...

Autor: Luiza Chiroiu

20.04.2015, 10:50 249

Indicele Stoxx Europe 600 a crescut cu 0,5%.

Indicatorul a închis şedinţa de vineri în scădere cu 1,8%, pe fondul îngrijorărilor investitorilor legate de evoluţia negocierilor dintre Grecia şi creditorii săi internaţionali.

Banca centrală a Chinei a decis să reducă nivelul rezervelor pe care băncile trebuie să le deţină, aceasta fiind a doua scădere din acest an. Măsura luată de banca centrală chineză vine în contextul în care Banca Centrală Europeană (BCE) a lansat la începutul martie un program de relaxare cantitativă care presupune achiziţia de active în valoare de 60 de miliarde de euro pe lună, până în septembrie 2016.

Acţiunile Telenet Group Holding au crescut cu 6,5%, după ce compania telecom din Belgia a ajuns la un acord pentru cumpărarea diviziei de telefonie mobile a Royal KPN pentru 1,33 de miliarde de euro. Titluile KPN au urcat cu 2,9%.

Titlurile Petrofac au scăzut cu 7,7%. Compania britanică din industria petrolieră a anunţat că estimează că va încheia anul pe pierdere, din cauza unor întârzieri ale unor proiecte şi a creşterii costurilor.

Acţiunile Deutsche Telekom şi BASF au urcat cu peste 1,3%, contribuind la un avans cu 0,5% al indicelui DAX (Frankfurt).

Pe marile burse europene, indicele CAC 40 (Paris) a urcat cu 0,7%, iar FTSE 100 (Londra) cu 0,9%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO