Burse - Fonduri mutuale

Creşterile bursiere în S1/2018: România, pe locul 9 din rândul a 34 de pieţe de capital din Europa

 Creşterile bursiere în S1/2018: România, pe locul 9...

Autor: Liviu Popescu

03.07.2018, 00:07 498

Pieţele de capital din Europa afişează în primul semestru din 2018 de la un randament de 47%, aşa cum este cazul indicelui principal PFTS al bursei din Ucraina, care a plecat de la o bază foarte joasă, la o pierdere de 16% pe bursa din Turcia pe fondul îngrijorărilor investitorilor cu privire la politicile preşedintelui Erdogan.

Spre comparaţie, indicele principal BET al bursei de la Bucureşti a urcat cu 4,3% de la începutul anului, ceea ce înseamnă că România este pe locul nouă (fără a lua în calcul BET-TR) în topul celor mai mari creşteri ale indicilor bursieri din 34 de ţări în şase luni. Ajustat cu dividendele, randamentul livrat investitorilor de companiile din prima ligă bursieră de la Bucureşti este de 11%.

Bursa de la Bucureşti are cea mai bună evoluţie din regiune, dar şi faţă de pieţele mari din Europa, de la începutul anului în condiţiile în care indicele polonez WIG are minus 13%, DAX din Germania este în scădere cu 4,7%, iar SOFIX al bursei din Bulgaria este în scădere cu 6,4%, potrivit datelor burselor. Indicele CAC40 al bursei de la Paris a urcat cu 0,2% de la începutul anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO