Cristian Micu, NBG Securities: Nu o să uit niciodată ziua în care am făcut un profit de 10 milioane de dolari

27 sep 2013 Autori: Roxana Pricop , Cătălina Butan

Românii care visează la un job în City-ul londonez, unul dintre cele mai mari centre financiare ale lumii, trebuie să îşi adapteze aşteptările la realitate, pentru că „nu mai curge lapte şi miere“, iar bonusurile s-au redus mult din cauza crizei, spune Cristian Micu, directorul general al firmei de brokeraj NBG Securities. El a lucrat timp de trei ani la Londra pentru banca de investiţii Credit Suisse.

City of London este cartie­rul financiar al Marii Bri­ta­nii şi printre cele mai mari centre financiare ale lu­mii, alături de New York şi Shanghai. În Londra lucrează peste 43.000 de bancheri, dintre care câte­va sute sunt români. Unul dintre ei a fost şi Cristian Micu, astăzi directorul ge­neral al firmei de brokeraj NBG Secu­rities, care s-a angajat la Credit Suisse în septembrie 2008 cu două săp­tă­mâni înainte ca falimentul băncii Lehman Brothers să declanşeze criza pe bursele lumii. El a lucrat ca trader în cadrul departamentului de tranzacţio­nare pe pieţele emergente de acţiuni. Cristian Micu şi-a început cariera la Ziarul Financiar ca redactor pe burse şi companii în 2001.

Invitat ieri la emisiunea ZF Live, Cristian Micu a vorbit despre expe­rienţa de a lucra pentru o bancă de investiţii la Londra:

„Programul mediu de lucru este de 12 ore pe zi, depinzând de funcţie şi job: poate începe mai devreme sau mai târziu. Pentru că tranzacţionam pieţe emer­gente din Est, în special pe cea din Rusia, trebuia să fim la birou începând de la orele 6.00-6.30. Progra­mul de lu­cru era în medie de 12 ore, terminam pe la 6-6.30 PM“.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 27.09.2013

 

Cuvinte cheie:
zf live
, credit suisse
, NBG Securities
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide