Burse - Fonduri mutuale

Cum ar putea evolua preţul Electrica după listare şi ce câştiguri au adus ofertele din anii trecuţi

 Cum ar putea evolua preţul Electrica după listare şi...

Autor: Adrian Cojocar

19.06.2014, 00:08 1426

Ultimele patru oferte derulate pe bursă au adus investitorilor câştiguri situate între 2,9% şi 15% în prima zi de tranzacţionare. Brokerii şi analiştii de pe bursă se aşteaptă ca şi oferta Electrica să aducă investitorilor un câştig cuprins între 5% şi 15% imediat după listarea companiei pe bursă.

Pe termen mai lung însă părerile sunt împărţite, unii nu exclud ca evoluţia să fie mai apropiată de cea a titlurilor Nuclearelectrica, care au scăzut până în prezent cu 28% din toamna anului trecut, decât cea de la Rom­gaz, unde titlurile au urcat cu 14% până în prezent din noiembrie anul trecut.

WikiZF: Profilul companiei Societatea Comercială de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice - Electrica S.A.

„Evoluţia după listare va depinde foarte mult de nivelul de supra­subscriere al ofertei. Dacă aşteptările noastre se confirmă şi va fi un grad mare de suprasubscriere atât pe tranşa investitorilor de retail, cât şi pe cea a investitorilor instituţionali, unde subscrierile ar putea să fie de două ori mai mari ca oferta este de aşteptat ca la intrarea pe bursă, adică în primele zile până la 2-3 săptămâni după listare preţul să fie cu cel puţin 15% mai ridicat decât cel din ofertă, care s-ar putea plasa spre limita maximă a intervalului, adică undeva la 12,5 - 13 lei. Dacă în schimb aşteptările nu se confirmă şi nivelul de subscriere va fi mai scăzut, undeva la 12 lei (preţ final), atunci pro­ba­bil că şi preţul de in­tra­re pe bursă va fi mai scă­zut, spre 12,5 lei, dar nu ştiu dacă va rezista într-un astfel de scenariu“, spune Mihai Alexa, manager de porto­foliu la societatea de admini­strare a investi­ţiilor (SAI) Broker Cluj.

Octavian Dragolea, directorul sucursalei din Bucuresti a firmei de brokeraj IFB Finwest, crede că randamentele obţinute de investitori în oferta de la Romgaz, unde titlurile au urcat cu 15% pe bursă în prima zi după listare, este o excepţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO