Burse - Fonduri mutuale

Cum au adus salariaţii-proprietari Compa în topul exportatorilor

27.07.2010, 23:50 53

Producatorul de componente auto Compa Sibiu (CMP), firmăcontrolată de salariaţi, este în prezent unul dintre cei mai mariexportatori ai României, după ce în anii '90 era complet dependentăde piaţa internă, dominată atunci de companiile Roman Braşov şiAutomobile Dacia.
Compa este, alături de grupul Interagro al omului de afaceri IoanNiculae, singura companie cu capital privat românesc care în 2009 areuşit să se poziţioneze printre cei mai mari 50 de exportatori dinRomânia.
Conducerea nu s-a lăsat descurajată de dispariţia producătorilorinterni şi începând cu anul 2000 s-a orientat puternic cătreexport, care a ajuns în prezent să reprezinte 90% din cifra deafaceri şi depăşeşte anual 50 mil. euro.
"Nu a fost simplu, partenerii externi i-am găsit încet, încet. Camdin 2001 a început recuperarea şi tot ce am construit a fost nou.Am lansat pas cu pas în producţie câte o gamă de produse. Unele aucăzut, altele au crescut", spune Ioan Deac, directorul general alCompa Sibiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO