Burse - Fonduri mutuale

Cum au fost loviti mogulii de scaderile de pe Bursa

Cum au fost loviti mogulii de scaderile de pe Bursa
02.07.2009, 18:20 48

Firmele de brokeraj Fairwind Securities, controlata de miliardarul Dinu Patriciu, Eastern Securities, detinuta de senatorul UDMR Attila Verestoy, si Rombell Securities, controlata de familia senatorului PC Dan Voiculescu, au inregistrat in primul semestru scaderi de pana la 80% ale tranzactiilor intermediate, in conditiile in care valoarea transferurilor de pe Bursa s-a redus cu circa 50%.

Scaderea tranzactiilor a determinat si o scadere puternica a veniturilor celor trei societati de brokeraj, in conditiile in care si comisioanele s-au situat pe o traiectorie descendenta. De exemplu, Fairwind Securities, societatea de brokeraj pentru care Patriciu a platit circa 1,7 mil. euro in 2007 cand a preluat-o de la grupul UniCredit-Tiriac, a realizat in S1 tranzactii de 3,5 mil. euro, in scadere cu 80% fata de perioada similara a anului trecut. Luand in calcul un comision mediu de 1%, afacerile Fairwind au fost in S1 de 35.000 de euro, suma care acopera cu greu cheltuielile.
Rombell Securities, firma de brokeraj a familiei Voiculescu, a inregistrat o scadere a tranzactiilor cu 70%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO