Burse - Fonduri mutuale

Cum influenţează rezultatele financiare mersul acţiunilor la Bursă şi de ce Sphera (Pizza Hut şi KFC) a scăzut cu 20%

Cum influenţează rezultatele financiare mersul...

Autor: Liviu Popescu

01.03.2018, 00:07 1442

Cele mai mari 20 de companii de la bursa românească se tranzacţionează după publicarea rezultatelor financiare preliminare pe 2017 la preţuri ale acţiunilor în scădere chiar şi cu 20%, aşa cum este declinul în doar trei zile la Sphera Group, sau plus 7,7% cum afişează Rompetrol Rafinare, potrivit calculelor ZF.

„Cred că la Sphera a fost cel mai mare ecart între aş­tep­tările investitorilor şi rezultatele preliminare pu­blicate de companie. În plus, titlurile SFG cred că au avut după listare o evoluţie ascendentă exagerată, ne­susţinută de factori fundamentali, astfel ca în contextul publicării unor rezultate sub aşteptări, preţul acţiunilor SFG a scăzut accelerat“, spune Simion Tihon, broker la Prime Tran­saction, societatea de brokeraj care a antici­pat foamea de bani a Guvernului.

Sphera Group a raportat vânzări în restaurante de 573 de milioane de lei pentru 2017, plus 37% faţă de anul precedent şi un profit net de 31 de milioane de lei, minus 36%. De la listarea din noiembrie 2017 încoace, acţiunile SFG au avut mişcări ample, între 30 şi 43 lei, iar acum au coborât la minimele de la listare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO