Burse - Fonduri mutuale

Cum poţi să împaci interesul investitorilor de a avea dividende mai mari cu interesul managementului de a investi mai mult?

Autor: Ioana Tudor

05.02.2015, 00:05 423
Propunerea de distribuire 100% a pro­fi­tu­lui SIF Moldova (SIF2) sub formă de divi­dende ar trebui avută în ve­de­re de toţi acţionarii societăţilor de in­vestiţii financiare. Pe de altă parte este greu de crezut că ma­nagementul SIF-ului ar accepta o asemenea stra­tegie care i-ar afecta politica investi­ţio­nală.
 
Un acţionar la SIF Moldova, care deţine circa 0,5% din capitalul social, a lansat un website prin care vrea să atragă sprijinul altor acţionari care să îi susţină introducerea pe agenda adunării generale din aprilie a două propuneri: distribuţia 100% a profitului din 2014 sub formă de dividende şi asigurarea distribuirii unui dividend de minimum 0,40 lei/acţiune pentru anii 2016, 2017, 2018, 2019, 2020 din profitul realizat în anii respectivi sau din rezervele disponibile ale societăţii dacă este necesar.
 
„Propunerea este interesantă şi trebuie avută în vedere de toţi acţionarii, în funcţie de politica investiţională a fiecărui investitor. Distribuirea 100% a profitului sub formă de dividende va afecta politica investiţională a SIF-ului”, consideră avocatul Cristian Duţescu la emisiunea ZF Live.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO