Burse - Fonduri mutuale

Cum se vor împărţi banii în oferta de răscumpărare derulată de Fondul Proprietatea

Cum se vor împărţi banii în oferta de răscumpărare...

Autor: Roxana Pricop

04.12.2014, 00:07 1159

Fondurile străine de investiţii au de încasat 580 milioane de lei, adică 70% din suma pusă la dispoziţie de Fondul Propietatea (FP) în oferta publică de răscumpărare, potrivit calculelor ZF. Oferta a atras ordine record de vânzare de 13,5 ori mai mari decât cantitatea de acţiuni disponibilă.

Fondul Proprietatea a încheiat marţi 2 de­cem­brie oferta publică de răscumpărare prin care a vizat achiziţia a 750 milioane de acţiuni pro­prii. Oferta a durat o lună, iar preţul oferit de fond a fost de 1,11 lei/titlu, mult mai atractiv decât cotaţia de piaţă a acţiunii de 0,92 lei/titlu, si­tuaţie care a generat subscrieri record în ofertă. Valoarea totală a ofertei este de 832 de milioane de lei.

Investitorii au plasat ordine de vânzare pentru 10,109 miliarde de acţiuni, repre­zen­tând de 13,5 ori mai mult decât pachetul de ac­ţiuni scos la ofertă. Luând în calcul faptul că fondul are 11,78 miliarde de acţiuni disponibile pentru subscrieri, volumul de acţiuni plasat de in­vestitori în ofertă reprezintă 85% din numărul total.

Spre comparaţie, prima ofertă publică de răs­cumpărare derulată de fond în toamna anu­lui trecut a atras ordine de 10,5 miliarde de ac­ţiuni de la investitori, de 17,5 ori mai mari decât cantitatea de 600 milioane de acţiuni scoasă la ofertă. Preţul oferit atunci de fond a fost de un leu, faţă de o cotaţie în piaţă de 0,8 lei/titlu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO