Burse - Fonduri mutuale

Cum va fi al doilea semestru pentru bursa românească? „Vor fi maximele anului“

Alin Brendea, director general adjunct la Prime Transaction

Alin Brendea, director general adjunct la Prime Transaction

Autor: Liviu Popescu

29.06.2017, 00:00 1230
Resursele care au determinat creş­terea bursei româneşti în primele şase luni, printre care avansul economic, po­litica de dividend, rezultatele finan­ciare, rămân în mare măsură intacte şi ne putem aştepta ca maximele anului să nu fi fost stabilite la începutul lunii iunie, ci probabil în a doua parte a acestui an, con­sideră Alin Brendea, director ge­ne­ral adjunct la Prime Transaction.
 
„Însă, după o creştere de peste 20%, o corecţie de 3-5% este normală şi pot spune şi sănătoasă pentru piaţă. O reaşezare pe un palier mai scăzut dar mai solid este un proces în desfăşurare şi care va pune bazele viitoarelor creşteri din acest an“, spune Brendea.
 
De la începutul anului indicele BET afişează un plus de 15%. La finele lunii mai, principalul indice al bursei româneşti avea 24% şi era atunci cel mai performant indice bursier în 2017 din rândul burselor europene.
 
„După o perioadă atât de bună, întrebarea care animă orice strategie de investiţie este, evident, cum va fi se­mestrul următor. Influenţaţi şi de recen­tele corecţii, trebuie să devenim pru­denţi, să marcăm profiturile acumu­late în acest an sau, din contră, să sperăm la noi maxime ale pieţei până la finalul acestui an?“, adaugă Brendea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO