Burse - Fonduri mutuale

Dacă nu scad costurile şi birocraţia, ASF e degeaba

Dacă nu scad costurile şi birocraţia, ASF e degeaba

Autor: Roxana Pricop

03.04.2013, 00:07 1126

Companiile de pe piaţa de capital, asigurări şi pensiile private atrag atenţia că dacă nu sunt reduse costurile şi birocraţia înfiinţarea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) nu are rost.

ASF ar urma să preia de la 30 aprilie atribuţiile de supraveghere a pieţei de capital de la CNVM, a pensiilor private de la CSSPP şi a asigurărilor de la CSA. În proiectul de act normativ ce îi reglementează înfiinţarea, aflat la promulgare la Preşedinte, nu e precizat însă cum anume va fi eficientizat procesul de reglementare.

„Dacă se adună personalul celor trei comisii de specialitate, degeaba se înfiinţează Autoritatea de Supraveghere Financiară. Mi se par cam mulţi membri în Consiliul de conducere, nu ştiu cum vor reuşi să îşi împartă cei 17 membri atribuţiile între ei. Cred că şapte membri în conducere ar fi fost suficienţi“, a spus Ioan Cuzman, vicepreşedintele SIF Banat-Crişana.

Dragoş Neacşu, preşedintele celui mai mare administrator de fonduri mutuale Erste Asset Management, a precizat că este important ca viitoarea instituţie să nu fie „o sumă algebrică“ a celor trei comisii ce urmează să fie desfiinţate pentru ca actul de supraveghere să se îmbunătă­ţească.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO