Burse - Fonduri mutuale

Dafora scapă de un litigiu de 2,9 mil. lei în care i se ceruse falimentul

Gheorghe Călburean

Gheorghe Călburean

Autor: Andrei Cîrchelan

26.08.2014, 00:05 752
Compania de foraj Dafora Mediaş (DAFR), controlată de omul de afaceri Gheor­ghe Călburean, a anunţat la bursă faptul că societatea de construcţii Azimut Com, care îi solicitase în instanţă fali­men­tul pentru o datorie de 2,9 milioane de lei (0,66 milioane de euro), a cerut renunţarea la judecată.
 
Procesul a fost înregistrat la Tribunalul Sibiu în data de 12 iunie, iar instanţa urmează să ia act de solicitarea Azimut la primul termen de judecată, nespecificat în sinteza dosarului.
 
Potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, Azimut, firmă administrată de Molnar Aron Gabor, a încheiat anul trecut cu afaceri de 12,6 milioane de lei (2,9 milioane de euro), o pierdere de 1,33 milioane de lei (0,3 milioane de euro) şi creanţe de 10,7 milioane de lei (2,4 milioane de euro).
 
Pentru Dafora, datoriile sunt principala problemă în momentul actual. Compania a încheiat anul trecut cu o pierdere de 145 milioane de lei (33 mi­lioane de euro), iar activul net, diferenţa dintre va­loarea totală a activelor şi cea a datoriilor, a ajuns la minus 50,9 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO