Burse - Fonduri mutuale

Dafora vinde active de circa 28 de milioane de lei ca să acopere pierderile din anii precedenţi

Gheorghe Călburean. Mediafax Foto

Gheorghe Călburean. Mediafax Foto

Autor: Ioana Tudor

01.07.2014, 00:00 1071

Consiliul de Administraţie al firmei de foraj Dafora Mediaş (DAFR), controlată de omul de afaceri Gheorghe Călburean, a convocat acţionarii într-o adunare generală extraordinară pentru data de 4 august 2014 pentru a aproba vânzarea mai multor bunuri, pentru care cere în total minimum 28 milioane lei.

Măsura vine după ce anul trecut compania a înregistrat pierderi de peste 145 milioane lei, iar capitalurile proprii ale firmei de foraj au ajuns negative, de -50,95 milioane lei, ceea ce înseamnă că datoriile companiei sunt mai mari decât activele contabile, situaţie care o obligă să ia măsuri pentru reîntregirea capitalului.

WikiZF: Profilul companiei Dafora Mediaş

Pentru că banii din vânzarea activelor ar putea să fie insuficienţi, compania ar trebui teoretic să facă şi o majorare de capital. Activele scoase la vânzare nu au legătură cu activitatea de bază a societăţii, se arată într-un anunţ publicat de Dafora pe site-ul bursei de la Bucureşti.

Pe lista bunurilor care vor fi înstrăinate se află un imobil plus teren de 680 metri pătraţi situat într-o zonă centrală din Bucureşti, evaluate la circa 6 mil. lei, un teren în judeţul Sibiu scos la vânzare cu 5,3 mil. lei, precum şi o hală şi teren în Mediaş (2 mil. lei). Grupul, care include şi Condmag Braşov, şi-a bugetat pentru anul acesta profit de 26,9 mil. lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO