Burse - Fonduri mutuale

Dan Diaconescu, în cursa pentru privatizarea Oltchim. Ce alţi investitori au depus oferte?

Dan Diaconescu, în cursa pentru privatizarea Oltchim. Ce alţi investitori au depus oferte?

Autor: Adrian Cojocar, Andrei Chirileasa

17.09.2012, 11:30 9454

UPDATE 2: Privatizarea Oltchim ar putea fi amânată cu câteva zile


UPDATE: Cu patru minute înainte de expirarea termenului limită de depunere a ofertelor la sediul Ministerului Economiei şi-a făcut apariţia Dan Diaconescu.

"O să câştigăm sigur, o să vedeţi", a fost declaraţia lui Diaconescu.

El a venit la Ministerul Economiei cu Rolls Royce-ul personal.

Între timp Wojciech Zaremba, reprezentantul pentru Romania al PCC SE, a intrat şi el pentru a depune oferta din partea grupului german pentru Oltchim.

La ora 12:00, când a expirat termenul limită pentru depunerea ofertelor de privatizare, acţiunile Oltchim au fost suspendate de la tranzacţionare.

Bancul zilei: De ce vrea Dan Diaconescu să cumpere Oltchim?


Titlurile combinatului chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT) înregistrau în jurul orei 11:20 un avans de 10% pe al doilea rulaj din piaţă, de 104.600 de lei, în contextul în care la ora 12:00 expiră termenul la care investitorii interesaţi pot depune ofertele pentru licitaţia de vânzare a companiei.

Până la această oră doar Ştefan Vuza, proprietarul grupului Servicii Comerciale Române (SCR) a depus ofertă pentru privatizarea Oltchim însă reprezentanţii grupului nemţesc PCC, acţionarul minoritar al Oltchim erau prezenţi la sediul Ministerului Economiei şi se pregăteau să intre.

Reprezentanţii statului au fost foarte reţinuţi în a furniza informaţii cu privire la investitorii care au achiziţionat caietele de sarcini pentru privatizarea Oltchim, cunoscându-se doar că în general este vorba de invesititorii care au participat şi la prima etapă de privatizare a companiei, printre care se mai numără grupul rusesc TISE, în acţionariatul căruia se află gigantul Gazprom şi proprietarul unei mici firme de construcţii.

La ora 12:30 ofertele urmează să fie deschise de reprezentanţii OPSPI şi ulterior vor fi anunţaţi toţi investitorii care se bat pentru pachetul de control al Oltchim.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO