Dan Paul, Asociaţia Brokerilor: ASF este principala barieră pentru piaţa de capital. Mircea Ursache, Pieţe de Capital ASF: Nu mă simt responsabil

3 feb 2017 Autor: Liviu Popescu

Asociaţia Brokerilor a fost înfiinţată în 1995, numără 24 de membri şi susţine că Autoritatea de Supraveghere Finan­ciară (ASF), entitate stabilită în 2013 cu rolul de supraveghere şi reglementare pe piaţa asigurărilor, cea de capital şi cea a pensiilor private, funcţionează incorect în prezent întrucât a eliminat comisionul de 1% din veniturile de exploatare doar pentru interemediarii străini, ceea ce brokerii locali con­sideră că este un element discri­minatoriu şi gene­rator de corupţie.

„ASF este principala barieră pentru piaţa de capital din Ro­mânia. Am sperat că va fi eliminat comisionul de 1% la cererea bro­kerilor locali, dar am fost refuzaţi. Este mai bine să revină la fosta formulă. Nu plăteam costuri aşa mari. Mai mult de 20% din costurile brokerilor sunt plătite către ASF“, a spus ieri Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor, la o conferinţă organizată de BVB la sediul Băncii Naţionale.

El a avut o poziţie ofensivă faţă şi de preşedintele ASF Mişu Negriţoiu, care nu era prezent în sală la prezentarea lui Paul. „Sper că Mişu Negriţoiu va deveni în viitor fost preşedinte al ASF.“

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 03.02.2017

 

Cuvinte cheie:
Dan Paul
, Asociatia Brokerilor
, ASF
, piata de capital
, brokeri
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide