Burse - Fonduri mutuale

Dan Paul: Dobânzile tot mai mici la bănci îi aduc pe români la Bursa de Valori

Autor: Luciana Georgescu, Roxana Pricop

24.09.2014, 00:05 437
Scăderea dobânzilor bancare alături de listările companiilor de stat îi fac pe români să investească în acţiuni şi să îşi recapete încrederea în bursă, a spus Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor şi vicepre­şedinte al Bursei de Valori Bucureşti, în cadrul emisiunii ZF Live de ieri.
 
„Este greu după criză să convingi oamenii să vină la bursă, însă din cauza dobânzilor mici de la bănci, oamenii încep să investească sau să reinvestească la bursă. Cel mai important activ al unei burse este încrederea, iar la noi ea a fost distrusă în 2007-2008 şi brokerii încearcă să convingă clienţii“, a spus Dan Paul.
 
Bursa de la Bucureşti nu a recuperat nici în prezent pierderile cauzate de criza financiară care a izbucnit în toamna anului 2008 prin falimentul băncii americane de investiţii Lehman Bro­thers.
 
„În criză, banii s-au retras în primul rând din pieţele de frontieră. Pieţele din America, Germania şi-au revenit şi au indicii bursieri peste nivelurile din 2007. Noi suntem abia la 25% din indicele din 2007. Pe de o parte avem potenţial mare de creştere, însă pe de altă parte ne revenim greu pentru că banii au plecat, dar încă îi aşteptăm să vină“, a mai spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO