Burse - Fonduri mutuale

Dan Simionescu, numit preşedinte al Consiliului de Administraţie al Braiconf

Dan Simionescu a fost numit de acţionarii Braiconf

Dan Simionescu a fost numit de acţionarii Braiconf

Autor: Dan Grigore Ivan

26.04.2017, 00:00 979

Dan Simionescu a fost numit de acţionarii Braiconf (BRCR), producător de textile, în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al companiei. În acelaşi for, Carmen Ianculescu va ocupa funcţia de vicepreşedinte. Braiconf (BRCR) a realizat o cifră de afaceri de 36,6 milioane lei în 2016, în creştere cu 13,53% faţă de anul precedent. În acelaşi timp, compania a obţinut un profit de 2,4 milioane lei, reprezentând un avans de 10%.

Acţionarii au hotărât distribuirea unui dividend brut per acţiune de 0,0275 lei, echivalentul unui randament de 4,3%. Suma totală ce va fi alocată către investitori este de 1,23 milioane lei, reprezentând o rată de distribuire de 48,6%. Capitalizarea bursieră a companiei este de 28,2 milioane lei (6,19 milioane euro), după ce de la începutul acestui an s-au realizat tranzacţii în valoare de peste 129.000 lei, ce au condus la o depreciere a valorii de piaţă a companiei cu 16%. 

Braiconf (BRCR) este deţinută în proporţie de 27,8% de New Carpathian Fund, în vreme ce Electroargeş deţine un pachet de acţiuni reprezentând 17,6% din capitalul social, restul titlurilor fiind împărţite de ceilaţi investitori de pe piaţa de capital alternativă AeRO.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO