Burse - Fonduri mutuale

Dan Weiler se retrage din conducerea VES Sighişoara după nici un an de mandat

Dan Weiler este preşedintele Conpet Ploieşti şi membru în boardul SIF1

Dan Weiler este preşedintele Conpet Ploieşti şi membru în boardul SIF1

Autor: Roxana Pricop

29.07.2015, 00:04 794
Dan Weiler, preşedintele consi­liu­lui de administraţie al transportatorului de ţiţei Conpet Ploieşti (COTE) şi mem­bru în consiliul de administraţie al SIF Banat-Crişana (SIF1), şi-a dat de­mi­sia din consiliul de supraveghere al pro­du­cătorului de sobe şi vase emailate Ves Sighişoara (VESY).

Acţionarii VESY sunt convocaţi în AGA pe 1 septembrie pentru a alege un nou administrator pentru perioada ră­ma­să până în decembrie 2016, când ar fi ex­pirat mandatul lui Weiler.

Acţionarii VESY l-au numit pe Dan Weiler membru provizoriu în CS-ul so­cietăţii la începutul lunii august 2014 pen­tru a-l înlocui pe Mihai Buligă ca ur­ma­re a demisiei acestuia. În septembrie 2014, mandatul acestuia a devenit per­ma­nent. Weiler a condus divizia de in­vest­ment banking a Băncii Comerciale Române (BCR) în perioada 2009-2012. La înce­putul acestui an, Weiler a fost ales de acţionarii SIF Banat-Crişana pentru un mandat de patru ani în CA-ul societăţii.

Acţiunile Ves Sighişoara au stagnat în şedinţa de tranzacţionare de ieri la o co­taţie de 0,0458 lei/titlu. La această co­ta­ţie, compania are o capitalizare de 5,4 mil. lei. Compania a raportat afaceri de 32 mil. lei anul trecut, în uşoară scă­dere, şi un profit net de 1,8 mil. lei, faţă de pierderi un milion de lei în 2013. Pentru acest an, firma şi-a bugetat afaceri de 39 mil. lei şi un profit brut de 3,2 mil. lei.

Ves este deţinută de firma Chim­sport din Orăştie, cu 32,9% din capitalul so­cial, şi de Aquadune Limited, înre­gis­tra­tă în Cipru, cu 17,1%. Aproape 50% din capitalul firmei este deţinut de diverşi investitori de pe bursă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO