Burse - Fonduri mutuale

De cand cu raliul pe pieţele de capital, aurul este sub presiune. La Bucureşti a atins al doilea cel mai mic nivel din ianuarie

De cand cu raliul pe pieţele de capital, aurul este sub...

Autor: Liviu Popescu

27.01.2017, 00:00 166

Preţul aurului la Bucureşti a fost cotat ieri de BNR în scădere cu 0,5% faţă de şedinţa precedentă, la 160,9 lei, al doilea cel mai scăzut nivel din ianuarie, în condiţiile în care metalul preţios pierde teren pe plan extern faţă de dolar.

Evoluţia negativă este determinată de faptul că investitorii la nivel mondial se orientează spre acţiunile americane, care afişează chiar creşteri record în unele cazuri, determinate de politicile anunţate de preşedintele SUA Donald Trump. De altfel, şi indicele de referinţă pentru bursa americană Dow Jones a crescut recent peste 20.000 de puncte şi a înregistrat al doilea cel mai rapid avans către un nou prag din istoria sa de 120 de ani.

Aurul a scăzut chiar dacă dolarul american se depreciază, o evoluţie paradoxală. "Investitorii sunt încantaţi de faptul că Dow Jones a trecut de 20.000 de puncte, ceea ce a slăbit din interesul pentru metal", potrivit unui analist pe pieţe de capital citat de MarketWatch. Ieri, aurul era cotat la circa 1.190 de dolari pe uncie, cel mai scăzut nivel din ultimele două săptămani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO