Burse - Fonduri mutuale

De ce au vândut acţionarii Digi la 40 de lei? Cum s-a stabilit preţul final al ofertei? Ce influenţă a avut asupra preţului dosarul de la DNA „Dragomir - RCS“?

De ce au vândut acţionarii Digi la 40 de lei? Cum s-a...

Autor: Cristian Hostiuc

15.05.2017, 00:07 4174

Consorţiul de interme­diere a ofertei de ac­ţiuni Digi împreună cu acţionarii care au vân­dut 25% din ac­ţiunile com­paniei au stabilit mier­curi seară preţul de vânzare la 40 de lei pe acţiune în funcţie de ordinele primite de investitorii instituţionali, chiar dacă a fost o suprasubscriere atât pe tranşa investitorilor institu­ţionali, dar şi retail.

„Pe tranşa investitorilor institu­ţio­nali, care conta cel mai mult, ordinele nu au fost puse la preţul maxim, ca la in­vestitorii de retail. Aici fiecare in­ves­titor a pus un preţ şi o cantitate în in­tervalul 38-56 de lei. Cele mai multe ordine nu au fost puse la preţul maxim. De asemenea, un alt criteriu luat în consi­derare a fost baza de investitori insti­tuţionali, întrucât compania a vrut să aibă o serie de investitori impor­tanţi“, a spus o sursă de pe piaţa de ca­pital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO