De ce scad acţiunile Nuclearelectrica? De la listare, compania a pierdut 570 mil. lei din valoare

7 feb 2014 Autor: Andrei Chirileasa

Vezi galeria foto Retehnologizarea Unităţii 1 a centralei nuclearelectrice de la Cernavodă, care ar trebui să aibă loc până la finalul lui 2022, ar costa între 1,2 şi 1,5 mld. euro. Pentru a finanţa o astfel de investiţie, Nuclearelectrica ar avea nevoie să-şi vândă energia cu 250 de lei/Mwh, consideră analiştii.

Acţiunile producătorului de energie electrică Nuclearelectrica (SNN) au scăzut cu 13% de la începutul anului, în condiţiile în care presiunea la vânzare a crescut după ce preţul de pe bursă a scăzut sub preţul din oferta publică iniţială, de 11,2 lei.
 
În ultima săptămână, cotaţia a coborât sub nivelul de 10 lei, stabilind mai multe minime istorice succesive. Ieri, cotaţia a scăzut la 9,7 lei, iar capitalizarea companiei era de 2,73 mld. lei (613 mil. euro).

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.02.2014

 

Cuvinte cheie:
nuclearelectrica
, scadere
, actiuni
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide