Burse - Fonduri mutuale

Decizie neaşteptată: Petru Văduva a demisionat din funcţia de director general al Transgaz, una dintre cele mai mari companii de pe Bursă

Decizie neaşteptată: Petru Văduva a demisionat din...
16.05.2017, 20:43 986

Transgaz a anunţat marţi seară că Petru Văduva a renunţat din motive personale la funcţia de director general al Transgaz, operatorul naţional prin care se transportă gazele din România.

“În şedinţa din data de 16 mai, Consiliul de Administraţie al Transgaz a luat act de declaraţia de renunţare la calitatea de director general a domnului Petru Văduva, calitate care ar fi încetat de drept la data de 3 iunie”, a anunţat compania.

Văduva va continua la Transgaz, dar în calitate de membru în executiv al Consiliului de Administraţie.

Până la finalizarea procedurii de selecţie pe baza legii de manager privat la stat, Consiliul de Administraţie al Transgaz l-a numit în funcţia de director general interimar pe Ion Sterian.

Transgaz este una dintre cele mai mari companii de la Bursa Bucureşti, având o valoare de piaţă de 4,9 mld. lei (1,1 mld. euro).

Statul român, prin Ministerul Economiei, controlează compania, având 58% din acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO