Burse - Fonduri mutuale

Delistarea Comcereal Vaslui l-ar putea costa pe Adrian Porumboiu 5,7 mil. lei

Adrian Porumboiu deţine în prezent 90,07% din Comcereal Vaslui prin intermediul grupului Racova şi al firmei Mo­pan. Mediafax Foto

Adrian Porumboiu deţine în prezent 90,07% din Comcereal Vaslui prin intermediul grupului Racova şi al firmei Mo­pan. Mediafax Foto

Autor: Ioana Tudor

18.03.2015, 09:30 850

Omul de afaceri Adrian Porumboiu va delista Comcereal Vaslui (simbol bursier CCEV), cea mai mare societate Comcereal din cele zece prezente la tranzacţionare pe piaţa RASDAQ. El ar avea de plătit acţionarilor minoritari 5,7 milioane de lei, ţinând cont de ultimul preţ din piaţă al acţiunilor.

Suma ar putea fluctua,  având în vedere că preţul de retragere al acţionarilor nu este cel din piaţă, ci va trebui stabilit de un expert evaluator, care are la dispoziţie mai multe metode de calcul. Comcereal Vaslui are o capitalizare bursieră de 56,7 milioane de lei.

Pe piaţa RASDAQ mai sunt prezente la tranzactionare alte nouă societăţi Comcereal, cu o capitalizare cumulată de 70 milioane de lei. Dintre acestea cinci se vor delista în contextul desfiinţării pieţei RASDAQ, iar restul se vor transfera pe sistemul alternativ operat de bursa din Bucureşti.

Decizia de delistare a Comcereal Vaslui a fost luată în AGA la începutul lunii martie, iar acţionarii care nu au votat în favoarea delistării, precum şi cei care nu au fost prezenţi la AGA au dreptul să se retragă din societate. Compania a primit deja o cerere de ieşire din acţionariat de la unul dintre investitori şi va trebui să numească un expert autorizat care să stabilească preţul de retragere pe care îl vor primi minoritarii.

Porumboiu deţine în prezent 90,07% din Comcereal prin intermediul grupului Racova şi al firmei Mo­pan. Omul de afaceri a încercat de mai multe ori să preia de la minoritari acţiunile care îi lipsesc pentru a avea controlul total, însă, potrivit acestuia, i-a fost greu să-i găsească pe cei care deţin titlurile. Situaţia s-ar putea însă schimba dacă evaluatorul va stabili un preţ atractiv, care va stârni interes în piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO