Burse - Fonduri mutuale

Deloitte, gigantul de consultanţă şi audit, va realiza evaluarea societăţilor implicate în posibila fuziune dintre BVB şi SIBEX

Deloitte, gigantul de consultanţă şi audit, va realiza...
19.07.2016, 18:15 874

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi SIBEX au desemnat Deloitte Consultanta SRL în calitate de consultant care va realiza evaluarea societăţilor implicate în posibila fuziune dintre BVB şi SIBEX, potrivit unui comunicat al BVB. 

Deloitte va realiza un raport de evaluare care va prezenta opinia asupra valorii BVB şi SIBEX, împreună cu subsidiarele lor, precum şi rata de schimb a acţiunilor în cazul fuziunii bazate pe valoarile societăţilor. Deloitte va folosi metodologiile de evaluare potrivite bunurilor şi intereselor evaluate, luând în considerare mai mulţi factori, precum şi statutul societăţilor de operatori de piaţă.

“Suntem mulţumiţi că procesul de absorbţie al Sibex de către BVB decurge într-un mod foarte profesionist, care poate fi un model pentru astfel de tranzacţii din sectorul financiar", a declarat Lucian Anghel, Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti. 

„Bursa de Valori Bucureşti are misiunea de a aborda şi de a rezolva problemele pieţei de capital din România. Astăzi încheiem o altă etapă din procesul de consolidare a arhitecturii de piaţă şi aşteptăm cu nerăbdare următorii paşi ai acestui demers interesant, pe care îl reazăm împreună cu colegii noştri de la Sibex”, a declarant Ludwik Sobolewski, Director General al BVB.

“Încheierea acestui contract tripartit, împreună cu acordul de coordonare încheiat între SIBEX şi BVB la finalul lunii iunie, marchează o nouă abordare în peisajul cooperării din ultimii 10 ani dintre cele două burse, o abordare unitară prin care cele două instituţii dau dovadă de profesionalism şi implicare în direcţia concretizării unui proiect de infrastructură major pentru piaţa locală”, a declarat Ovidiu Petru, Director General Sibex.

Bursa de Valori Bucureşti administrează pieţe de acţiuni, obligaţiuni şi alte instrumente financiare, prin platforme reglementate sau sisteme alternative de tranzacţionare şi furnizează o gamă variată de servicii participanţilor la pieţele financiare.  Bursa de Valori Bucureşti este o companie listată pe propria piaţă din 2010.

Sibex - Sibiu Stock Exchange a fost înfiinţată în 1994 având ca obiect iniţial de activitate intermedierea de mărfuri, iar începând cu anul 1997 s-a concentrat pe dezvoltarea şi administrarea pieţelor de instrumente financiare de tipul produselor derivate. În prezent, SIBEX este operator de piaţă şi administrator al unei pieţe de derivate fiind în acelaşi timp administrator al unei pieţe reglementate la vedere şi al unui sistem alternativ de tranzacţionare. SIBEX este începând cu anul 2010 o companie listata pe propria piaţă reglementată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO