Burse - Fonduri mutuale

Demisie răsunătoare la una dintre cele mai mari companii din România: Arielle Malard de Rothschild, parte a celebrei familii de bancheri, a decis să renunţe la poziţia de membru în boardul Electrica

Demisie răsunătoare la una dintre cele mai mari...
12.10.2018, 18:33 2474

Electrica, una dintre cele mai mari companii din România, a anunţat vineri după-amiază că Arielle Malard de Rothschild a renunţat la poziţia de membru în consiliul de administraţie al companiei datorită preluării altor responsabilităţi.

Informaţia a fost comunicată de Electrica prin semnătura Elenei Doina Dascălu, preşedintele boardului.

Arielle Malard de Rothschild, 55 de ani, s-a căsătorit cu unul dintre membrii celebrei familii de bancheri, iar intrarea ei în boardul Electrica, în 2014, a fost o surpriză.

Ea a fost susţinută de BERD şi alte fonduri de investiţii, care au devenit acţionare la Electrica în urma ofertei publice de vânzare de acţiuni şi a listării pe bursă.

Nicio altă companie din România, indiferent dacă este privată sau de stat, nu a avut şi nu are în board o persoană de talia ei, a cărei influenţă la nivelul businessului european este imensă.

Ea şi-a început cariera la Lazard Frères & Cie, o bancă de investiţii cu o istorie mare, pentru ca apoi din 2006 să fie managing director la Rothschild & Cie. Ea cunoaşte destul de bine România pentru că a avut mai multe proiecte pe piaţa românească. 

Rothschild a fost consultantul Erste în achiziţia BCR. 

Actualul preşedinte al Franţei, Emmanuel Macron a fost bancher pe investiţii la Rothschild Paris. 

Electrica a atras în 2014 aproape 500 de milioane de euro prin listarea pe bursă, bani care au stat în conturi fără să fie folosiţi. De-a lungul anilor au fost discuţii destul de tensionate în cadrul boadului în ce să se ducă aceşti bani, părerile statului, care este acţionarul principal, dar fără să mai fie majoritar, fiind diferite faţă de cele ale noilor acţionari. 

La un moment dat, Electrica a vrut să cumpere acţiunile Enel din România, încercare care a eşuat pentru că italienii nu au mai vrut să vândă. 

În acest moment, Electrica are o valoare bursieră de 3,5 miliarde lei, adică 760 milioane de euro. 

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO