Burse - Fonduri mutuale

Depozitarul Central introduce serviciul de decontare a tranzacţiilor încheiate în euro la bursă

Depozitarul Central introduce serviciul de decontare a...

Autor: Mediafax

19.09.2017, 00:00 316

Depozitarul Central introduce de luni, 18 septembrie, serviciul de decontare pe Platforma TARGET2-Securities (T2S) a tranzacţiilor încheiate în moneda euro la BVB, pentru instrumentele financiare denominate în euro.

"Depozitarul Central utilizează pentru decontarea tranzacţiilor încheiate în moneda euro cea mai modernă platformă de decontare din Europa, TARGET2-Securities, acest proces urmand a fi realizat în banii băncii centrale, astfel reducandu-se considerabil riscurile aferente", spune Silvia Buicănescu, director general al Depozitarului.

Instituţia a finalizat dezvoltările tehnice ale sistemului RoClear necesare pentru facilitarea noului serviciu, iar ASF a aprobat completările Codului Depozitarului Central, anterior avizate de BNR, care au fost elaborate pentru crearea cadrului de reglementare aplicabil decontării în moneda euro a tranzacţiilor încheiate în cadrul sistemelor de tranzacţionare.

"Regulile implementate pentru decontarea pe Platforma T2S, în moneda euro, vor fi extinse gradual şi în ceea ce priveşte decontările în moneda naţională", mai spune Silvia Buicănescu. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO