Burse - Fonduri mutuale

Deputaţii au aprobat reducerea condiţiilor de cvorum pentru AGA la SIF-uri

Deputaţii au aprobat reducerea condiţiilor de cvorum...

Autor: Roxana Pricop

15.12.2014, 18:44 738

Deputaţii comisiei de buget finanţe au adoptat în şedinţa din 9 decembrie proiectul de lege pentru aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr 32/2012 care reglementează activitatea fondurilor de investiţii.

Printre cele mai importante prevederi ale proiectului de lege se numără reducerea cerinţelor de cvorum pentru Adunările Generale Extraordinare ale SIF-urilor şi alinierea lor la condiţiile legii societăţilor comerciale 31/1990.

Mai exact, în prezent, prin actele constitutive a patru dintre SIF-uri este impus un cvorum minim de 75% din totalul drepturilor de vot pentru AGEA la prima convocare şi de minim 50% din totalul drepturilor de vot pentru AGEA la a doua convocare. Aceste condiţii au făcut ca luarea deciziilor în AGEA să fie extrem de dificilă.

După ce modificările aprobate de deputaţi pe 9 decembrie vor intra în vigoare pentru validitatea deliberărilor adunării generale extraordinare la SIF-uri va fi necesară la prima convocare prezenţa acţionarilor deţinând cel puţin o pătrime din numărul total de drepturi de vot, iar la convocările următoare, prezenţa acţionarilor reprezentând cel puţin o cincime din numărul total de drepturi de vot, potrivit legii 31/1900.

Deciziile de modificare a obiectului principal de activitate al societăţii, de reducere sau majorare a capitalului social, de schimbare a formei juridice, de fuziune, divizare sau de dizolvare a societăţii se iau cu o majoritate de cel puţin două treimi din drepturile de vot deţinute de acţionarii prezenţi sau reprezentaţi.

Proiectul de lege urmează să fie supus dezbaterii plenului Camerei Deputaţilor, for decizional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO