Digi închide cu minus 1,3% şedinţa de joi. În doar trei zile, capitalizarea companiei scade cu 220 mil. lei

19 mai 2017 Autor: Liviu Popescu

- A treia zi de tranzacţionare cu acţiuni Digi se încheie pe minus, la fel ca precedenta - Investitorii mici care au luat cu discount de 7%, adică la 37,2 lei, încă sunt pe plus - Instituţionalii care au subscris la 40 de lei sunt pe pierderi la nici o săptămână de la listarea Digi - Nicio notificare de stabilizare a preţului pe bursă n Valoarea tranzacţiilor de ieri a fost de circa şase ori mai mică faţă de şedinţa precedentă, la 17 mil. lei - Instituţionalii întârzie să-şi facă publice deţinerile - Doar BERD şi-a făcut publică participaţia la Digi.

Acţiunile Digi au închis ieri la 39 lei, în scădere cu 1,3% faţă de şedinţa precedentă din cauza sus­piciunilor DNA cu privire la şe­ful Digi, Serghei Bulgac, ceea ce prezintă un risc pentru companie întrucât se poate ajunge la plata unor daune şi prin urmare profitabilitatea poate fi erodată. De asemenea, trebuie ţinut cont de faptul că astfel de riscuri sperie şi investitorii în piaţa de capital românească, ceea ce dăunează lichi­dităţii, un criteriu extrem de important pentru promovarea la statutul de piaţă emergentă. Iar asta în condiţiile în care sunt fonduri de investiţii sau instituţii care au politică de risc mai strictă în privinţa riscurilor de acest gen. „Procesul este de lungă durată, iar dacă se ajunge la vinovăţie, se poate ajunge şi la daune”, spune un analist de pe piaţa de capital care a dorit să rămână anonim. Dar există şi avantaje ale listării Digi? Analistul spune că da. „Dar există şi ris­curi destul de mari”, spune analistul.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.05.2017

 

Cuvinte cheie:
digi
, sedinta
, companie
, scadere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide