Burse - Fonduri mutuale

Digi, prima tranzacţie majoră de când este la bursă: cumpără al doilea cel mai mare operator maghiar pentru 140 milioane euro

Digi a înregistrat în trimestrul întâi venituri de 226,7 milioane euro, în creştere cu 13,46% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în vreme ce profitul s-a cifrat la 15,8 milioane euro.

Digi a înregistrat în trimestrul întâi venituri de 226,7 milioane euro, în creştere cu 13,46% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în vreme ce profitul s-a cifrat la 15,8 milioane euro.

Autor: Dan Grigore Ivan

24.07.2017, 00:08 1176

♦ Digi a anunţat tranzacţia vineri după închiderea bursei ♦ Compania a achiziţionat Invitel, al doilea operator de pe piaţa din Ungaria, cu afaceri de 85 mil. euro în 2016 ♦ Investitorii care au în portofoliu Digi primesc o gură de oxigen după declinul postlistare cauzat de suspiciunile DNA ♦ Deja proaspăta companie în indicele BET a ajuns la 41 de lei pe acţiune.

Digi, companie telecom intrată în mai anul acesta pe piaţa de capital de la Bucureşti, a cumpărat pentru 140 milioane euro operatorul maghiar Invitel Tavkozlesi, tranzacţie prin care îşi măreşte portofoliul de clienţi cu aproape 0,7 milioane.

Invitel, al doilea operator de pe piaţa din Ungaria, a avut în 2016 o cifră de afaceri de 85 milioane euro şi un profit operaţional (EBITDA) de 23,2 milioane euro. Pachetul de acţiuni a fost cumpărat de la China Central and Eastern Europe Investment.

„Ţinta (n.r - Invitel) face parte din Grupul Invitel şi este unul din operatorii-cheie pe piaţa de tele­comunicaţii maghiară, cu o prezenţă de peste 20 de ani. Ţinta oferă un porto­foliu  cuprinzător de servicii clien­ţilor rezidenţiali, precum şi clienţilor de tipul întreprinderilor mici, inclusiv o varie­tate de servicii multimedia şi de divertisment, cum ar fi serviciile de televiziune digitală şi HD interactive, servicii de internet rapid şi servicii de telefonie fixă, oferite prin intermediul reţelelor sale regionale şi este al doilea cel mai mare operator de servicii de telecomunicaţii fixe şi internet fix din Ungaria prin raportare la segmentul de clienţi rezidenţiali şi clienţi de tipul întreprinderilor mici“, se arată în comunicatul Digi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO