Burse - Fonduri mutuale

Digi şi Compa Sibiu, singurele acţiuni pe minus în ianuarie din cele 25 ale indicelui bursier BET-XT

Digi şi Compa Sibiu, singurele acţiuni pe minus în...

Autor: Liviu Popescu

05.02.2018, 00:07 824

Digi Communications (DIGI) şi Compa Sibiu (CMP) sunt singurele acţiuni pe minus de la începutul anului din rândul celor 25 care compun indicele BET-XT, considerat de analişti ca fiind indicele fanion al bursei româneşti, în timp ce la polul opus un număr de patru acţiuni afişează creşteri de peste 10%, potrivit calculelor ZF pe baza datelor BVB. Dinamica medie a celor 25 de acţiuni de la începutul anului este de plus 6%.

În ianuarie, Digi Communications a fost singura acţiune pe minus din rândul celor 25 ale indicelui, dar de la începutul anu­lui alături de Digi pe listă a intrat şi Compa Sibiu ca ur­mare a scăderilor pieţei din doar două zile ale lunii februarie.

Săptămâna trecută a fost prima de scădere pentru bursa de la Bucureşti în condiţiile în care indicele BET, care urmăreşte cele mai tranzacţionate 13 acţiuni, a scăzut cu 2,3% în contextul în care şi bursele externe au încheiat săptămâna pe minus. Spre comparaţie, indicele BET-XT s-a depreciat pe parcursul săptămnii trecute cu 2,3%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO