Burse - Fonduri mutuale

​Din 28 aprilie, investiţiile la bursă vor fi mai "ieftine". BVB reduce pachetele minime de acţiuni pe care investitorii pot să le cumpere de pe bursă pentru a le face mai accesibile

​Din 28 aprilie, investiţiile la bursă vor fi mai...

Autor: Andrei Chirileasa

17.04.2014, 20:12 680

Conducerea Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a decis să reducă blocurile de tranzacţionare pentru majoritatea companiilor tranzacţionate pe bursă pentru a face acţiunile mai accesibile pentru investitori, potrivit unui anunţ publicat joi seara.

"Prin aplicarea acestei măsuri, BVB intenţionează să reducă varietatea de blocuri de tranzacţionare care se aplică pentru acţiunile tranzacţionate la BVB şi să reducă blocul de tranzacţionare pentru unele acţiuni astfel încât acestea să devină mai accesibile investitorilor. Blocul de tranzacţionare aplicat acţiunilor va fi revizuit periodic, astfel încât să fie corelat cu dinamica preţurilor acestora", se arată în anunţul BVB.

Noile blocuri de tranzacţionare se vor aplica de la 28 aprilie, iar BVB spune că această decizie se înscrie în strategia de creştere a lichidităţii, prin reducerea fragmentării pieţei.

"Următorul pas în cadrul acestor iniÅ£iative constă în extinderea blocului de tranzactionare de 1 pentru toate acÅ£iunile tranzacÅ£ionate la BVB. Acestă etapă ulterioară trebuie să fie corelată cu aplicarea de către Depozitarul Central a procedurii de rotunjire a zecimalelor", mai spun reprezentanÅ£ii BVB.    

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO