Finanţe personale

Dintr-o dată, ASF îi cere lui Templeton să facă investiţii, nu lichidări la Fondul Proprietatea

11 ian 2016 Autor: Roxana Pricop

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a obli­gat Franklin Templeton să prezinte acţionarilor Fon­du­lui Proprietatea (FP) în ce măsură răscumpărările şi re­tur­nă­rile de capital au avut efectul scontat şi să le prezinte so­lu­ţii alternative care să fie corelate cu obiectivul fun­da­men­tal de administrare, respectiv reinvestirea banilor ob­ţi­nuţi din vânzarea activelor pe baza unei strategii bine definite.

Este pentru prima oară când arbitrul pieţei de capital se im­plică în administrarea Fondului Proprietatea, cea mai li­chi­dă companie de la bursa din Bucureşti, şi sugerează că ad­ministratorul Franklin Templeton ar trebui să facă in­vestiţii cu banii obţinuţi din vânzarea acţiunilor din por­to­foliu, nu doar să îi folosească pentru răscumpărarea de acţiuni. „ASF sugerează că Templeton ar trebui să facă investiţii cu banii obţinuţi din vânzarea activelor, deşi nu este normal ca o autoritate să se implice în administrarea unei societăţi pe acţiuni care a primit acordul acţionarilor cu privire la strategia de investiţii pe care o aplică în prezent administratorul“, a spus un analist.

Din 2013 până în prezent, Templeton a vândut acţiuni în valoare de 2 mld. lei din portofoliul FP, bani pe care ulterior i-a folosit pentru a alimenta răscumpărările de acţiuni.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.01.2016

 

Cuvinte cheie:
ASF
, Franklin
, m investitii
, FP
, fondul proprietatea
, administrare
, actiuni
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide