Burse - Fonduri mutuale

Director ASF: 100 din „rasdace“ pot veni la bursă

Autor: Roxana Pricop, Luciana Georgescu

06.10.2014, 00:05 591
Valentin Ionescu, director în cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) şi fost director general al Bursei de Valori Bucureşti, consideră că circa o sută de companii din cele peste 900 tranzacţionate acum pe piaţa RASDAQ îndeplinesc condiţiile de listare pe piaţa reglementată a bursei.
 
„Este o oportunitate mare pentru intermediari să con­tac­te­ze companiile listate pe RASDAQ şi să le ofere asis­tenţă contra cost. Din totalul de peste 900 de companii, pâ­nă într-o sută de companii în­de­plinesc condiţiile să fie lis­tate la bursă. Sunt câteva sute care pot mer­ge pe sistemul al­ter­nativ, sunt însă şi multe care nu au avut deloc tranzacţii în ulti­mele luni“, a spus Valentin Ionescu în cadrul emisiunii ZF Live de vineri, 3 octombrie.
 
Piaţa RASDAQ, unde acum se tranzacţionează 928 de companii, printre care cele mai mari sunt Unirea Shopping Center, Albalact, Argus, Romaero, mai are doar 12 luni de viaţă. În acest interval „rasdacele“ trebuie să decidă dacă se transferă la cota bursei, pe sistemul alternativ de tranzacţionare sau devin societăţi închise.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO