ZF Live

Director ASF: 100 din „rasdace“ pot veni la bursă

6 oct 2014 Autori: Roxana Pricop , Luciana Georgescu

Valentin Ionescu, director în cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) şi fost director general al Bursei de Valori Bucureşti, consideră că circa o sută de companii din cele peste 900 tranzacţionate acum pe piaţa RASDAQ îndeplinesc condiţiile de listare pe piaţa reglementată a bursei.
 
„Este o oportunitate mare pentru intermediari să con­tac­te­ze companiile listate pe RASDAQ şi să le ofere asis­tenţă contra cost. Din totalul de peste 900 de companii, pâ­nă într-o sută de companii în­de­plinesc condiţiile să fie lis­tate la bursă. Sunt câteva sute care pot mer­ge pe sistemul al­ter­nativ, sunt însă şi multe care nu au avut deloc tranzacţii în ulti­mele luni“, a spus Valentin Ionescu în cadrul emisiunii ZF Live de vineri, 3 octombrie.
 
Piaţa RASDAQ, unde acum se tranzacţionează 928 de companii, printre care cele mai mari sunt Unirea Shopping Center, Albalact, Argus, Romaero, mai are doar 12 luni de viaţă. În acest interval „rasdacele“ trebuie să decidă dacă se transferă la cota bursei, pe sistemul alternativ de tranzacţionare sau devin societăţi închise.
 
 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.10.2014

 

Cuvinte cheie:
actionari
, companie
, rasdaq
, piata
, soarta
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide