Burse - Fonduri mutuale

Directorul executiv al NEPI a vândut acţiuni de 3,5 mil. euro

Foto: Andreea Alexandru

Foto: Andreea Alexandru

Autor: Roxana Pricop

20.11.2015, 00:03 1187

Tiberiu Smaranda, directorul exe­cutiv al fondului de investiţii NEPI, proprietarul Mega Mall, a vândut pe bursa din Johannesburg un pachet de 346.000 de acţiuni NEPI pe care a încasat 53,4 mi­l. ranzi sud-afri­cani (3,5 mil. euro).

Vânzarea de acţiuni a avut loc în două şe­dinţe bursiere, pe 16 şi 17 noiembrie. După vân­zare, el mai deţine 455.000 de acţiuni NEPI, reprezentând 0,15% din capitalul fon­du­lui. La cea mai recentă cotaţie a ac­ţiunii, pa­chetul deţinut de director este evaluat la circa 4,7 milioane de euro. Acţiunile sunt deţinute prin inter­me­diul vehi­culului Theri Limited.

Acţiunile NEPI au crescut cu 50% pe bursa din Johannesburg în acest an. La finalul anului trecut, administratorii fondului deţineau cumulat 7,25% din ac­ţiunile fondului. Cel mai mare pa­chet de acţiuni era deţinut de Des­mond de Beer, respectiv de 3,25% din ca­pital. Printre administratorii fon­dului se numără şi Dan Pascariu, preşe­din­tele consiliului de su­praveghere al Uni­Cre­dit Bank Ro­mâ­nia, care deţine indirect un pachet de 171.421 de acţiuni la fondul imo­biliar. El este pre­şedinte neexecutiv al fondului de investiţii.

Cu un portofoliu imobiliar de circa 1,7 mi­liarde de euro, dintre care mare parte din active sunt pe piaţa locală, NEPI a înregistrat venituri nete din chirii şi alte venituri din exploatare de peste 73 milioane de euro în primele nouă luni, în creştere cu circa 70% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO