Burse - Fonduri mutuale

Discursul lui Trump a ”bucurat” bursele europene: scăderile de la debutul şedinţei au fost îndulcite de promisiunea continuării cooperării dintre SUA şi partenerii comerciali

Discursul lui Trump a ”bucurat” bursele europene:...

Autor: Ştefan Stan

09.11.2016, 11:35 1638

Acţiunile europene au scăzut la debutul şedinţei de tranzacţionare de miercuri, după ce candidatul Republican Donald Trump a câştigat alegerile din SUA, aducând incertitudine în pieţe, scrie Reuters.

Indicele Stoxx Europe 600 a scăzut cu 1,1%. Sectoarele sensibile creşterii economice, precum auto, financiar şi de petrol au fost printre cele mai afectate.

 Pieţele au pariat pe o victorie a lui Hillary Clinton, care a fost văzută ca o opţiune de echilibru pentru pieţe. Este o incertitudine mare care gravitează în jurul alegerii lui Trump, în condiţiile în care pieţele sunt sceptice cu privire la politicile lui, precum cea de comerţ.

Indicatorii iniţiali au sugerat scăderi de până la 4% la deschidere. Imediat după deschiderea burselor europene, Trump a ţinut discursul victoriei, în care a spus că va căuta să ajungă la un numitor comun cu partenerii, nu la ostilitate, şi că va lucra împreună cu alte naţiuni.

Indicele FTSE 100 al bursei din Londra a scăzut cu 0,18%, după de la debutul şedinţei de tranzacţionare era pe scădere cu peste 2%. Indicele DAX al bursei din Frankfurt a scăzut cu 1,03%, în timp ce indicele CAC 40 al bursei din Paris a înregistrat un declin de 1,20%. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO