Burse - Fonduri mutuale

Discuţiile legate de vânzarea a 6,4% din Petrom de către Fondul Proprietatea continuă. Şeful FP: În 2014-2015, când era petrolul la maximum, nu eram gata cu oferta. Acum am vândut când barilul este la maxim de 12 luni

Discuţiile legate de vânzarea a 6,4% din Petrom de...

Autor: Liviu Popescu

19.10.2016, 00:07 1023

Fondul Proprietatea spune că şi-a exprimat public intenţia de reducere a participaţiei la OMV Petrom (SNP), cea mai mare companie lis­tată, în martie 2014 şi intenţiona să finalizeze oferta până în vara acelui an, dar nu a putut să o pregătească în con­formitate cu calendarul iniţial.

Fondul a pierdut timp, astfel că pre­ţul acţiunilor Petrom s-a înju­mătăţit din 2014 încoace şi a ajuns la un minim al ultimilor şapte ani. Fondul a reuşit însă se agaţe de uşoara creştere a preţului petrolului din septembrie 2016, care a ajuns la un maxim al ulti­melor 12 luni, la 47-48 dolari/baril, şi, întrunind şi cerinţele legale, a anunţat vânzarea a 6,4% din compania petrolieră.

Spre comparaţie, în 2014 preţul unui baril de petrol ajungea chiar la 100 de dolari. Preţul ba­rilului de petrol de pe pieţele interna­ţio­na­le dictează evoluţia ac­ţiu­ni­lor SNP în condiţiile în care la nivel teoretic un preţ mai mare asigură şi o pro­fi­ta­bi­litate mai mare a companiei pe­troliere, ceea ce o aduce mai uşor pe radarele in­ves­ti­to­rilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO