Dividendele de la Transgaz, de două ori mai profitabile decât depozitele bancare

25 mar 2014 Autor: Andrei Chirileasa

Dividendul brut de 17,58 lei/acţiune propus de Transgaz Mediaş (TGN) din profitul obţinut anul trecut le va aduce investitorilor un câştig de 9% (raportat la preţul de ieri de pe bursă, de 195 lei/acţiune), de peste două ori mai mare decât cea mai bună dobândă pe care băncile o plătesc în prezent la depozitele pe un an.

WikiZF: Profilul companiei Transgaz Mediaş

Deşi a redus cota din profit alocată acţionarilor, tran­spor­tatorul de gaze na­turale Transgaz Me­diaş rămâne acţiunea de referinţă de pe bursa de la Bucureşti când vine vorba despre dividende. Companie monopol, controlată de stat, cu rezultate financiare solide şi cu una dintre cele mai predictibile politici de dividend de pe bursă, Transgaz este acţiunea cea mai potrivită pentru cei care vor să facă pasul dinspre depozitele bancare spre piaţa de capital, în căutarea unor randamente superioare.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.03.2014

 

Cuvinte cheie:
transgaz
, dividende
, depozite bancare
, bursa
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide