Burse - Fonduri mutuale

Dividendele reinvestite au propulsat bursa în topul creşterilor din regiune. Ce acţiuni recomandă brokerii pentru lunile de vară

Dividendele reinvestite au propulsat bursa în topul...

Autor: Roxana Pricop

21.07.2015, 00:08 2224

Bursa de la Bucureşti a crescut cu 4,4% în ultima lună, alimentată de banii nou intraţi în piaţă prin reinvestirea dividendelor plătite de companii din profiturile pe 2014 şi de clarificarea situaţiei din Grecia.

Brokerii se aşteaptă ca avan­sul bursei să continue şi în pe­rioada următoare, favo­rizând acţiunile Banca Tran­sil­vania, BRD, Rom­gaz, Transgaz şi Transelectrica.

Indicele BET, prin­cipala refe­rinţă a bursei ce include cele mai li­chi­de zece acţiuni, s-a apreciat cu 4,4% în ultima lună, avansul faţă de începutul anului urcând astfel la peste 7%. Aprecierea raportată de piaţa locală de acţiuni este uşor mai mică decât cea a bursei de la Praga, însă peste evoluţiile burselor de la Viena, Budapesta şi Varşovia din ultima lună.

Lideri de pluton la creşteri au fost acţiunile Banca Transilvania (TLV), ce deţin o pondere de aproape 19% în indi­cele BET şi care s-au apreciat cu aproape 12% în ultima lună.

Urmează acţiunile BRD Soc-Gen cu o creştere de 11,7%. Din indicele BET au perfor­mat mai slab acţiunile Fondului Pro­prie­tatea cu un minus de aproape 4% şi titlurile Transgaz cu un minus de 3%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO