Burse - Fonduri mutuale

Dividendele ţin indicele BET-TR pe un plus de 19% după primele 10 luni

Dividendele ţin indicele BET-TR pe un plus de 19% după...

Autor: Roxana Rosu

06.11.2017, 11:08 522

Indicii Bursei de Valori Bucureşti au încheiat primele zece luni cu un plus de două cifre, cel mai semnificativ avans, de aproape 23 de procente, fiind înregistrat de BET-FI, indicele care reflectă evoluţia societăţilor de investiţii financiare (SIF-uri) şi a Fondului Proprietatea, în timp ce BET-TR, care include şi dividendele acordate de companiile din BET, a avansat cu peste 19%.
 
BET, indicele principal al pieţei, care măsoară evoluţia celor mai lichide 13 companii listate la BVB, a raportat un plus de aproape 10,7% după primele zeci luni, pe fondul unor incertitudini accentuate. Astfel, indicele BET a închis luna trecută la un nivel de 7.843 puncte, după ce începuse anul 2017 cu 7.164 puncte.

În acelaşi timp, indicele BET-TR, care include şi dividendele acordate de companiile din BET, a avansat cu peste 19% şi a ajuns la un nivel de 10.430 puncte.

Datorită dividendelor mai mari distribuite de principalele companii listate, BET-XT-TR, indicele extins de tip total return care urmăreşte evoluţia preţului acţiunilor celor mai tranzacţionate 25 de companii, precum şi dividendele distribuite de acestea, a crescut cu aproape 22% în primele zece luni ale anului.

Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni s-a apropiat de nivelul de 2 miliarde de euro la finalul lunii octombrie şi înregistrează un avans de 16% faţă de primele zece luni ale anului trecut.

Valoarea medie zilnică de tranzacţionare pe segmentul de acţiuni a fost de aproape 9,5 milioane de euro după primele zece luni. Astfel, comparativ cu perioada ianuarie-octombrie 2016, valoarea medie zilnică de tranzacţionare a crescut cu 18%.

Capitalizarea bursieră a companiilor româneşti a ajuns la 19,5 miliarde de euro, în timp ce capitalizarea tuturor companiilor listate pe piaţa reglementată a BVB a  fost de 35,5 miliarde de euro.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO