Burse - Fonduri mutuale

Doar 40% din acţionarii Sibex, toţi prezenţi luni la şedinţă, au decis de principiu fuziunea cu BVB

Doar 40% din acţionarii Sibex, toţi prezenţi luni la...

Autor: Liviu Popescu

11.01.2017, 00:05 274

Doar 40% din acţionarii cu drept de vot ai bursei de la Sibiu Sibex, cu toţii prezenţi luni la şedinţă, au votat fuziunea de principiu cu Bursa de Valori de la Bucureşti după ce şi acţionarii celei din urmă au luat aceeaşi hotărâre, de prin­cipiu, în luna decembrie. Decizia finală ar urma să vină în luna aprilie, când acţionarii bursei si­biene se vor întâlni cu cei ai princi­pa­lului ope­rator pe piaţa de capital, iar cu re­zul­tatele finan­ciare din 2016 pe masă vor decide dacă cele două pieţe vor deveni doar una.

Luni, acţionarii Sibex au mai hotărât să aprobe solicitarea de retragere a autorizaţiei de funcţionare a Depozitarului şi a autori­za­ţiei sis­te­mului de compensare-decontare ad­ministrat de către acesta.

„Reducerea capitalu­lui social al De­po­zi­tarului Sibex cu suma de 18,5 milioane de lei, de la 22,95 mil. lei la 4,45 mil. lei, prin reducerea numărului total de acţiuni cu circa 185.000, de la 229.500 la 44.500 şi prin restituirea către acţionari a unei cote-părţi din aporturi, proporţională cu redu­ce­rea capitalului social şi calculată egal pen­tru fiecare acţiune“, se mai arată în do­cu­mentul publicat luni seară pe site-ul Si­bex.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO