Burse - Fonduri mutuale

Doar patru companii din BET au rezultate mai mari la nouă luni ca în aceeaşi perioadă din 2015

Doar patru companii din BET au rezultate mai mari la...

Autor: Liviu Popescu

17.11.2016, 00:07 543

BRDFondul ProprietateaElectrica şi Bursa de Valori Bucu­reşti sunt cei patru emitenţi din compoziţia indicelui de refe­rinţă BET care au încheiat primele nouă luni cu rezultate mai bune comparativ cu aceeaşi perioadă din 2015.

BRD a avut profit net de 601 mil. lei la nouă luni, mai mare cu 61%, Fondul Proprietatea a trecut pe plus de 571 mil. lei faţă de pierderi de 432 mil. lei în ianuarie-septembrie 2015, Elec­trica a avut profit distribuibil acţionarilor de 368 mil. lei, mai mare cu 13%, iar operatorul bursier a avut un rezultat net mai mare cu 8% la 4,4 mil. lei. Rezultatele pentru BRD şi Ban­ca Transilvania sunt prezentate la nivel de grup.

„De remarcat că din rândul companiilor din sectoarele de energie şi utilităţi, doar Electrica a încheiat perioada analizată cu rezultate în creştere, restul companiilor fiind afectate de un context de piaţă negativ“, explică Ronnie Khreis, analist la compania de brokeraj Intercapital.

Indicele de referinţă BET, care urmăreşte cei mai lichizi 10 emitenţi de la Bucureşti, afişa ieri o valoare de 6.860 de puncte, în minus cu 0,22% faţă de şedinţa precedentă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO