Burse - Fonduri mutuale

Două companii din BET, ambele din energie, au avut cele mai mari marje de profit în S1

Două companii din BET, ambele din energie, au avut cele...

Autor: Liviu Popescu

24.08.2016, 00:07 1443

Transgaz (TGN) şi Romgaz (SNG), două companii care activează în sectorul energetic şi care intră în alcătuirea indicelui de re­fe­rinţă BET, au lucrat în primul se­mestru la cele mai ridicate marje de pe seg­mentul principal al bursei, fiind ur­mate de IAR Braşov, compania care repară şi întreţine elicoptere.

Transgaz, compania naţională de dis­tribuţie a gazelor naturale, a lucrat în primul semestru la o marjă de profit de 36%, în timp ce Romgaz, cel mai mare producător de gaze din Ro­mâ­nia, a avut o marjă de 33%. Podiumul este completat tot de o companie de­ţi­nută de stat, IAR Braşov cu o marjă de profit de 31%.

Brokerii susţin însă că următoarele 12 luni vor aparţine companiilor mici şi ilichide.

„Astfel, dacă eternele «blue-chip-uri» sunt tranzacţionate pe piaţa de la Bucureşti mai degrabă în corelaţie cu evoluţiile indicilor şi/sau companiilor similiare de pe pe pieţele interna­ţio­nale, companiile mici şi relativ ilichide sunt mai degrabă de analizat în co­relaţie cu evoluţia economiei locale“, con­sideră Laurenţiu Roşoiu, director adjunct la Star Asset Management.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO