Burse - Fonduri mutuale

Două firme germane vor înlocui staţiile vechi de gaze ale Petrom pentru 61 mil. euro

Două firme germane vor înlocui staţiile vechi de gaze...

Autor: Radu Bostan

30.07.2014, 00:00 782

Compania OMV Petrom (SNP) va plăti 61 milioane de euro firmelor germane de construcţii Max Streicher şi Bilfinger pentru a realiza, la cheie, instalaţiile care vor înlocui două staţii vechi de procesare a gazelor din judeţele Vâlcea şi Vrancea, potrivit unui anunţ publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). Cele două unităţi aflate în zona zăcămintelor Mădulari şi Burcioaia sunt în exploatare din anii '80 şi în prezent procesează circa 1,1 milioane de metri cubi pe zi, echivalent cu aproape 4% din producţia zilnică de hidrocarburi a Petrom. În cei 30 de ani de utilizare, echipamentele s-au degradat, astfel că producătorul de petrol şi gaze doreşte să înlocuiască infrastructura din ambele situri cu instalaţii noi, complet automatizate şi care să respecte noi criterii de siguranţă, sănătate şi mediu.

WikiZF: Profilul companiei OMV Petrom

Proiectul va avea şi rolul de pilot, noul design urmând să fie folosit în toate proiectele similare derulate la nivel global de grupul austriac OMV. Peste contractul principal, cele două firme germane vor mai putea contracta şi lucrări similare în valoare de 200 milioane de euro, pentru a acoperi cheltuieli neprevăzute. Acţiunile Petrom se tranzacţinau ieri la un preţ de 0,479 lei/titlu, în creştere cu 0,6% faţă de referinţa de luni. La această cotaţie, capitalizarea bursieră a companiei este de 27 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO