Burse - Fonduri mutuale

Două fonduri de investiţii au vândut peste 8 milioane de acţiuni OMV Petrom

Două fonduri de investiţii au vândut peste 8 milioane...

Autor: Cristina Bellu

03.03.2017, 11:59 330

Fondurile de investiţii Frontier Markets Equity şi cele deţinute de Franklin Templeton adminis­tra­torul Fondului Proprietatea (FP) – al doilea cel mai va­loros emi­tent de la Bucureşti, au vândut acţiuni OMV Petrom a căror volum total se ridică la 8.304.181, potrivit informaţiilor apărute vineri dimineaţă pe pagina Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Astfel, fondul de investiţii Frontier Markets Equity a vândut un număr de 210.181 de acţiuni, restul de 8.094.000  fiind vândute de fondurile deţinute de americanii de la Franklin Templeton.

Templeton Frontier Markets a vândut un număr de 568.000 de acţiuni, iar Templeton Global Investment a vândut 7.526.000 de acţiuni.

Perţul mediu al unei acţiuni este de 0,3031 lei pe acţiune, valoarea totală a tranzacţiei ridicându-se la aproximativ 2,51 miiloane de lei.

Fondul Proprietatea (FP), administrat de Franklin Templeton, are o capitalizare bursieră de 9,187miliarde lei şi are participaţii importante în mai multe companii listate pe piaţa de la Bucureşti, printre care în cadrul companiei petroliere OMV Petrom (SNP), Nucleraelectrica (SNN) sau BRD. Fondul Proprietate (FP) mai este acţionar al unor companii nelistate precum Hidroelectrica, Aeroporturi Bucureşt, Administraţia Porturilor Maritime sau Salrom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO