Burse - Fonduri mutuale

Două schimbări la Romgaz

Adrian Volintiru (stg.) a plecat pe motive de apartenenţă la liberali. În locul lui a venit Dumitru Chisăliţă, fost director general al companiei acum 2 ani

Adrian Volintiru (stg.) a plecat pe motive de apartenenţă la liberali. În locul lui a venit Dumitru Chisăliţă, fost director general al companiei acum 2 ani

Autor: Roxana Pricop, Carol Dan

16.06.2014, 00:04 311

Adrian Volintiru, care a condus Autoritatea de Administrare a Activelor Statului (fostul AVAS), a renunţat vineri, 13 iunie, la funcţia de membru în consiliul de administraţie (CA) al Romgaz (simbol bursier SNG).

La finele anului trecut, Volintiru a fost numit secretar de stat la Ministerul Economiei, post din care a fost retras după ieşirea PNL de la guvernare. El a mai fost director la Rompetrol, Relad şi Vulcan Bucureşti. Volintiru a fost, în perioada noiembrie 2012-noiembrie 2013, preşedinte al Autorităţii de Administrare a Activelor Statului.

Tot vineri, acţionarii Romgaz au ales un nou administrator în persoana lui Dumitru Chisăliţă, fost director general interimar al companiei de stat, în 2012. El ocupă postul rămas liber după plecarea lui Eugen Dragoş Doroş, care a demisionat. Chisăliţă a fost până în 2012 director de furnizare în Romgaz. În acelaşi an a ocupat pentru o scurtă pe­rioadă funcţia de director general inte­rimar, după care a fost numit con­silier în Ministerul Economiei. El a de­mi­­sionat după câteva săptămâni din funcţia de consilier în minister invocând „lipsa dialogului“, „abordările populiste specifice unui an electoral“ şi „lipsa delimitărilor intereselor naţionale faţă de alte interese în interiorul instituţiilor de stat“, potrivit Mediafax.

WikiZF: Profilul companiei Romgaz

Ceilalţi membri din CA al Romgaz sunt Aurora Negruţ, Ecaterina Popescu, Virgil Marius Metea, Petrus Antonius Maria Jansen şi David Klingensmith.

Acţiunile Romgaz au închis şedinţa de tranzacţionare de vineri, 13 iunie, la un preţ de 35,75 lei, în scădere cu 0,7% faţă de referinţa anterioară. Romgaz are o capitalizare bursieră de 13,77 miliarde de lei. Compania Romgaz este con­tro­lată de stat, care deţine 70% din capital. Fondul Proprietatea deţine 15%, iar restul de acţiuni sunt deţinute de inves­titori pe bursă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO