Burse - Fonduri mutuale

Dragoş Dinu se retrage de la Conpet

Dragoş Dinu

Dragoş Dinu

Autor: Radu Bostan

30.09.2015, 00:03 415

Dragoş Dinu, CEO al Ţiriac Holdings, a demisionat din consiliul de administraţie al transportatorului de petrol Conpet Ploieşti (COTE), controlat de statul român.

El a fost ales în boardul Conpet în noiembrie 2013, odată cu implementarea în societate a Ordonanţei de Guvern 109/2011 privind guvernanţa corporativă în companiile de stat.

„Demisia nu are un motiv profesional, este vorba de gradul de încărcare“, a spus Dragoş Dinu pentru ZF. „Când am acceptat poziţia la Conpet tocmai plecasem din Domo şi aveam o disponibilitate. Vreme de un an, până am ajuns la Ţiriac, lucrurile au mers bine. Am încercat să merg mai departe pe ambele planuri, dar e mai corect astfel.“

Dinu a precizat că cel puţin pe termen scurt nu are în vizor o altă poziţie de administrator neexecutiv.

Demisia lui Dinu vine la două săptămâni după ce acţionarii Conpet au aprobat modificarea contractelor de administrare în sensul ca inclusiv membrii care demisionează din board să beneficieze de un bonus parţial din profitul realizat peste estimările iniţiale, proporţional cu perioada înde­plinită din mandat. Anterior, Dragoş Dinu a condus retailerul electro-IT Domo şi distribuitorul de medicamente A&D Pharma.

După primul semestru, compania era în grafic cu îndeplinirea obiectivelor, astfel că administratorii ar avea de împărţit în şase un bonus de 45.000 lei (10.000 euro), repre­zentând cota lor din diferenţa între profitul realizat de 35 milioane de lei şi cel bugetat, de 24 milioane de lei.

Suma finală va fi plătită anul viitor după ce acţionarii vor aproba situaţiile financiare anuale.

Cei şase membri neexecutivi vor mai încasa pentru activitatea de anul acesta o indemnizaţie fixă maximă de câte 50.160 lei. Profitul Conpet a crescut cu 13% în primul semestru din 2015 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce cifra de afaceri a crescut cu numai 1,2%, la 188,4 milioane de lei.

Acţiunile COTE au scăzut uşor în şedinţa de ieri până la o cotaţie de 67,2 lei/titlu. Compania are o capitalizare bursieră de 583,5 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO