Burse - Fonduri mutuale

Drepturile Nuclearelectrica ies de pe bursă cu minus 6%

Drepturile Nuclearelectrica ies de pe bursă cu minus 6%

Autor: Roxana Pricop

29.10.2013, 00:05 960
Drepturile de alocare aferente acţiunilor Nuclearelectrica (simbol bursier SNNRO1) au ieşit ieri de la tranzacţionare de pe bursa de la Bucureşti, după 24 de zile, ultimul preţ fiind cu circa 6,4% mai mic decât cel tranzacţionat în prima zi, 4 octombrie.
 
 
Drepturile de alocare ţin locul acţiunilor emise de Nuclearelectrica în oferta publică iniţială (IPO) derulată în perioada 9-20 septembrie 2013, prin care compania a ridicat de pe bursă circa 283 mil. lei (63 mil. euro). Compania a vândut acţiunile la preţul de 11,2 lei, minimul intervalului de preţ din ofertă, în timp ce maximul era de 15 lei. Suma atrasă de companie în ofertă va fi folosită pentru investiţii. Acţiunile Nuclearelectrica vor intra la tranzacţionare pe bursă după ce majorarea de capital va fi înregistrată la Registrul Comerţului şi la Depozitarul Central. Cel mai probabil, acţiunile Nuclearelectrica vor intra la tranzacţionare pe 4 noiembrie.
 
Data de 28 octombrie a fost ultima zi de tranzacţionare a drepturilor de alocare. În şedinţa de ieri, investitorii au tranzacţionat 331.937 de drepturi de alocare la un preţ de 10,97 lei/titlu. Raportat la preţul din 4 octombrie, când a fost prima zi de tranzacţionare, preţul înregistrat ieri este cu 6,4% mai mic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO