Burse - Fonduri mutuale

Dumitru Tudor şi-a lichidat o parte din acţiunile la Electromagnetica

Dumitru Tudor şi-a lichidat o parte din acţiunile la...

Autor: Roxana Pricop

29.05.2015, 00:03 1060

Dumitru Tudor, investitor la bursă şi proprietarul firmei de închiriere Vidraru Curtea de Argeş (VIRU), a vândut recent un pachet de 270.000 de acţiuni Electromagnetica (ELMA), pentru o sumă de 57.000 de lei. Astfel el şi-a redus participaţia la circa un milion de acţiuni ELMA, respectiv 0,14% din capitalul companiei.

Dumitru Tudor este şi membru în Con­siliul de Administraţie al companiei. Prin­ci­palele activităţi ale Electro­mag­ne­tica sunt furnizarea şi producţia de elec­tri­citate, producţia de corpuri de ilu­minat cu LED şi de echipamente de distri­buţie şi măsurare a energiei. Firma de­ţine o cotă de 60% din piaţa de LED-uri din România, evaluată la apro­xi­mativ 10 mil. euro. 

În primul trimestru al anului, com­pania a raportat venituri de 106 mil. lei, în creştere cu 2,6% faţă de acelaşi inter­val al anului trecut. Însă creşterea chel­tu­ielilor cu 16% a adus firmei o pier­dere trimestrială de 3,3 mil. lei faţă de un pro­fit de 5 mil. lei în acelaşi interval al anului trecut. Printre cei mai activi cum­părători de ac­ţiuni ElMA a fost în acest an SIF Oltenia, care a ajuns să deţină peste 25% din capitalul companiei.

Acţiunile ELMA au scăzut cu 2,7% în şedinţa de ieri, până la o cotaţie de 0,215 lei/titlu. Com­pania are o capita­lizare bursieră de 149,4 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO